Ahoj všichni fanoušci plavání. Dnes jsem se rozhodl, že vám budu vyprávět o docela netradiční věcičce – o“pípáku“. Nebojte se, není to ani kachna, ani jiné zvíře. Dokonce to není ani siréna nebo když v televizi zcenzurují hrubiána. Ve skutečnosti je to malinký superpřístroj. Vypadá jako stopky, ale zastrčíte si jej pod plaveckou čepici nad ucho a jdete plavat. Díky pravidelnému pípání, které vám Gábi nastaví, dokážete plavat v přesně vymezeném tempu. Něco jako metronom pro klavíristy, akorát, že v menším. A rytmus, nebo přesněji rychlost si můžete nastavit jakou potřebujete. Teda kromě rychlosti světla – ta tam samozřejmě nastavit nejde.

Ten můj pípák je od firmy Finis a funguje výborně. Zjistil jsem, že je to opravdu šikovná věcička a během pár tréninků jsem dokázal dosáhnout velikého zlepšení. Stal se tak mým pomocníkem na každém tréninku a vždy mě čeká, když mám zdolat aspoň 8x 50 m.

Vsadím se, že většina z vás o pípáku nikdy neslyšela, ale není nic jednoduššího, než si domluvit individuální lekci přímo s Gabi, nebo poslat své děti k nám do oddílu a tam už se s ním určitě potkají.

Tak hodně legrace a zlepšení nejen ve vlnách přeje Rod.