Milí přátelé,

zdraví vás Gabi se svým článkem o trenérech a trénování se  Swim Smooth, tak se na to pojďte podívat! 😉

Jak Vám mohou trenéři ze Swim Smooth pomoci s plaváním?  

Ve Swim Smooth je naším posláním pomáhat lépe plavat všem na jakékoli úrovni, ať jste kdekoli na světě. Stručně řečeno, svět potřebuje lepší plavání! 😊

Co nás ale odlišuje od ostatních trenérů a jaká kouzla používáme? 

Zakladatel Paul Newsome a Adam Young založili Swim Smooth v australském Perthu v roce 2004 na základě dvou klíčových prvků, které dodnes platí:

  1. Podrobná video-analýza a korekce techniky se zaměřením na potřeby a odlišnosti jednotlivých plavců = trénování plavce, nikoli techniky.
  2. Zábavné a motivující prostředí založené na účinných tréninkových metodách, a to jak pro bazénové plavání a otevřenou vodu, tak pro dálkové plavání a triatlon.

O 16 let později zůstává v Perthu „mateřský“ tým Swim Smooth, ale inovativní Swim Smooth vize a metoda se rozšířily do všech koutů světa prostřednictvím vysoce trénovaných a certifikovaných trenérů Swim Smooth.

V současné době je po celém světě téměř 50 trenérů s certifikací Swim Smooth připraveno provést průlomové vylepšení Vaší plavecké techniky. Každý trenér Swim Smooth byl osobně vybrán a důkladně vyškolen hlavním Swim Smooth týmem, což je proces, který trvá rok, a to pro již zkušeného trenéra. Roční proces pak vyvrcholí dvoutýdenním intenzivním tréninkem v Perthu se samotnými zakladateli Paulem Newsomem a Adamem Youngem.

Každý trenér se specializuje na poskytování individualizovaného přístupu ke korekci plaveckého záběru, díky kterému je skutečně efektivní bez ohledu na Vaši výšku, stavbu těla, přirozené schopnosti nebo úroveň zkušeností.

Swim Smooth trenéři organizují skupinové tréninky zaměřené na rozvoj Vaší specifické plavecké kondice pro sprint nebo střední či dlouhé tratě, na plavecké prostředí bazénu nebo otevřené vody a na dovednosti na otevřené vodě. Díky těmto tréninkům pocítíte obrovský posun zejména tam, kde nedosahujete výkonnosti, jaké byste si přáli. Pokud dobře plavete na krátké vzdálenosti, objevíte i možnosti dosáhnout výkonů i na delších tratích nebo na otevřené vodě.

Mnoho trenérů plavání by stále požadovalo, aby Liz při kraulu protahovala záběr, ale to by ji nepomohlo, protože není tak vysoká a nemá tak velké rozpětí paží jako Chris.

Pokud byste si přáli, aby se Vám věnoval certifikovaný trenér, nebo byste rádi navštěvovali certifikovaný klub, nabídnout Vám může několik způsobů řešeníi:

  1. Video-analýza a Individuální lekce1-to-1.
  2. Skupinové tréninky.
  3. Kempy, tábory a soustředění.

1. Video-analýza

Kompletní Swim Smooth video-analýza Vám dá možnost vidět svůj záběr ze všech možných úhlů, nad i pod vodou, což Vám poskytne neuvěřitelný pohled na to, jak plavete. Po natáčení certifikovaný trenér použije své hluboké znalosti, aby Vám ukázal, co děláte ve vodě dobře a jasně vysvětlil, co Vás v současné době brzdí. Následně Vás trenér ve vodě provede řadou specifických cvičení, kterými svoji techniku správně vyladíte. Ovšem pozor. Není video-analýza jako video-analýza. V dnešní době jsme se již setkali i s formou „video-analýzy“, která spočívala v laickém natáčení plavce na mobilní telefon a zcela upřímně, tudy cesta nevede. Proto ve Swim Smooth využíváme profesionální techniku i program, díky čemuž se pak dostaneme k efektivním výsledkům!

https://youtu.be/Ihd_70EJ4rU

2. Skupinové tréninky pro děti i pro dospělé

Přidejte se k nám! Vybrat si můžete z mnoha výkonnostně rozličných skupin v programu pro děti i pro dospělé. Vedeme lekce zaměřené závodně, ale i zájmově a na všech našich trénincích panuje vřelá, tmelící a pozitivní atmosféra. Tak už neváhejte! 😉

A pokud jste v plavání začátečníci, nenechte se odradit slovem skupina. Je to „jen“ skupina stejných nadšenců pro plavání, které plavání baví a chtějí plavat lépe ve strukturovaném a progresivním prostředí. Nemusíte plavat jako ryba ani vypadat jako model/ka spodního prádla, abyste se mohli připojit. skupiny máme pro všechny věkové, dovedností, ambiciózní či pohodové úrovně.

Navíc, jako člen našeho týmu budete mít volný přístup k aplikaci Swim Smooth Guru, kde si můžete prohlédnout všechna naše cvičení a budete mít přístup i k dalším zdrojům, jako jsou naše studie elitních plavců, ze kterých i my, trenéři, čerpáme.

https://youtu.be/nYNXr98NbYQ

3. Kempy, tábory a soustředění

Nemůžete-li pravidelně docházet na skupinové tréninky, žádný problém! Zúčastnit se můžete jednodenních, dvoudenních a vícedenních kempů nebo příměstského tábora zacílených na vylepšování plavecké techniky nebo kondice. Kempy organizujeme zvlášť pro děti, dospělé nebo společné pro rodiče s dětmi.

https://youtu.be/LCS1D5KPIIM

Zde je pár referencí, co o nás plavci řekli:

„Ze všeho nejvíce oceňujeme důraz na techniku plavání. My jsme pro syny hledali školu nebo oddíl, který je nebude nutit 5x týdně ke dvoufázovým tréninkům, ale prostě je naučí opravdu dobře plavat. Nechceme z nich dělat podprůměrné „vrcholové“ sportovce, jen chceme, aby dostali trochu do těla, něco uměli, vyčistili si hlavu a hýbali se. A s tím jsme spokojeni.“ Jana M.

„Baví mě přístup trenérů, progres, který u mého syna nastal byl úžasný…“ Pavla V.

„Myslím si, že promyšlená metoda a výborný trenér je ta nejlepší cesta ke zlepšení. Letní soustředění bylo super. Individuály s Gabrielou moc pomohly. Pravidelné tréninky fixují techniku.“  Luděk K.

 

Takže přátelé, trénujeme v Praze na bazénech Axa, Barrandov, Strahov a Petynka, ale obrátit se můžete samozřejmě na kohokoli z nás kdekoliv ve světě. Nejbližšího trenéra najdete ZDE

Teď, když už se konečně otevřely brány bazénů, se na Vás moc těšíme! A když s sebou přivedete kamaráda či známého, odměníme vás oba 20% slevou na první pololetní předplatné.

Plavte s námi! Plavte Smooth!