Dobrý den, jmenuji se Lenka a jsem trenérka v oddílu Swim Smooth CZ a po 4 měsících se Vám opět pokusím přiblížit, tentokrát letní, oddílové závody SSCZ, které se konaly na bazénu Axa 10.6.2019.

Je krásný letní den a kdekdo by zatoužil skočit do bazénu.  A my, členové oddílu Swim Smooth, máme dokonce možnost podniknout expedici, při které se bazén změní v hluboké moře, které budeme křižovat v ponorce kapitána Nema. Na cestě potkávají naši plavci, rozdělení do 3 týmů – podle věku a plaveckého umu – prazvláštní mořské živočichy, přírodní útvary, ale také nástrahy a nebezpečí…v tomto pořadí:

  • Setkání s krakaticí
  • Nabíráme dech a zastavujeme u tropického ostrova
  • Návštěva bájné Atlantis
  • Útěk před obřím krabem
  • Velký vodní vír
  • Pozorování korálových útesů
  • Náraz ponorkou na skalní stěnu s opravou/překreslením ponorky

…Uf, mise splněna! Splnit všechny disciplíny bylo náročné, ale naši plavci se hodně zlepšili, což dokázali nejen při těchto oddílových závodech, ale také v průběhu celého roku!

A to je také důvod, proč se po závodech všichni závodníci a trenéři, rodiče závodníků a podpůrný administrátorský tým SSCZ, scházejí v salonku hotelu Harmony. Hlavní trenérka Gábina alias „kapitán Nemo“, se ujímá slova, hodnotí expedici a všem přítomným závodníkům rozdává diplomy, protože všichni se skvěle vypořádali s přírodními živly i s opravou porouchané ponorky. Dokázali, že závodit se dá kolektivně a hravě a podpořili tak myšlenku Swim Smooth.

Gábina pak dále také zhodnotila celý rok, připomněla, čeho všeho plavci dosáhli, kdo kde a kolik nasbíral medailí J, vyhlásila skokany roku, představila novinky, které se týkají nejen samotných plavců (závodní kalendář a kempy + nové deníky), ale také vylepšení webu SSCZ, rozšíření aktivit SSCZ na bazén Barrandov a plánované vydání nové knihy s komplexní didaktikou Swim Smooth (více info na www.swimsmooth.cz)

No, a takhle by mohlo zhodnocení závodů a celého roku klidně skončit – diplomy jsou přece rozdány….., ale v čem že to závodníci cestovali v průběhu expedice? V ponorce! Tak hurá na dort! S ponorkou, škeblemi a kapitánem! Mňam J! …

…..to byla sladká tečka za celým plaveckým rokem 2018/19. Já, ale i celý tým SSCZ, Vám všem přejeme krásné prázdniny, nejlépe někde u vody a těšíme se na setkání s Vámi, ať už na prázdninových kempech, nebo na pokračování plaveckých lekcí zase v září!

 

S pozdravem Swim Smooth! Vás zdraví trenérka Lenka