Zdravím všechny čtenáře a fanoušky Swim Smooth. Jmenuji se Jana a jsem trenérkou Swim Smooth. Mimo dosavadních zkušeností z tréninků jsem měla možnost trénovat i na letošním příměstském táboře na Petynce.

Nadšení dětí mnohonásobně předčilo má očekávání! Ty se okamžitě dokázaly vžít do atmosféry starodobých olympijských her, jež byly hlavním tématem letošního tábora, kdy mezi sebou soupeřily čtyři starodávné státy, reprezentované našimi odvážnými závodníky: Sparta, Trója, Marathón a Athény.

První den se nesl v duchu vzájemného seznamování, které doprovázela vlastnoruční příprava chitonů, starořeckých závodních dresů. V těch jsme si následně vyzkoušeli tanec Sirtaki. Po odhození chitonů jsme se ponořili do naší oblíbené plavecké části, protože, jak všichni víte, ve vodě nám to jde stejně dobře, jako na suchu.

Plavání jsme se věnovali dvakrát denně. Kromě plaveckých dovedností, které většina z nás už ovládá velice dobře, jsme měli možnost se zdokonalit v jednotlivých plaveckých způsobech, a také bylo dost prostoru na nejrůznější plavecká klání.

Výuku plavání zpestřily také aquazorbing, napínavé závody na tobogánu a hopsání na trampolínách, kde jsme si užili spoustu legrace s minimálním množstvím pádů.

Radost a motivace nás provázely po celou dobu tábora, k čemuž zajisté přispěl i pozitivní přístup trenérů, který byl velmi přátelský.

Vzhledem k tomu, že nám celý týden počasí krásně přálo, mohli jsme všechny hry a sportovní utkání absolvovat venku v krásném prostředí koupaliště Petynka.

Jen poslední den se nám sluníčko schovalo za mraky. Ani to nás ale neodradilo a náladu nezkazilo, a věnovali jsme se sportovním utkání na suchu i ve vodě. Závěr tábora byl doprovázen slavnostním předáním diplomů, olympijských medailí a sladkou tečkou nakonec v podobě dortu ve tvaru olympijských kruhů.

Cítí se Vaše ratolest dobře ve vodě a ráda by vyhrávala v každém osobním závodě? Přihlaste ji do Swim Smooth oddílu, a společně přeplaveme i lodní flotilu!